Pozitív lett az amerikai alelnök tesztje

Kamala Harris koronavírusos.

2022. április 26., 20:04

Szerző:

Pozitív lett Kamala Harris amerikai alelnök koronavírus-tesztje – közölte kedden Kirsten Allen alelnöki szóvivő.

Mint mondta, az 57 éves Harris tünetmentes, és önkéntes karanténba vonul; washingtoni rezidenciájáról fogja ellátni hivatali teendőit.

A szóvivő közölte azt is, hogy Harris kaliforniai látogatása miatt nem került közvetlen kapcsolatba az utóbbi időben Joe Biden amerikai elnökkel.

Március óta több koronavírusos eset is volt az amerikai elnök környezetében. Megfertőződött többek között Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője, Merrick Garland igazságügyi miniszter és Gina Raimondo kereskedelmi miniszter is.

(Kiemelt kép: Kamala Harris alelnök beszédet mond Detroitban 2021. július 12-én. Fotó: Nicholas Kamm / AFP)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.