Szigorít a kormány a téli olimpia előtt

Nagyon kevés a fertőzött, de nem kockáztatnak.

2022. január 23., 12:43

Szerző:

A pekingi városvezetés vasárnap új intézkedéseket vezetett be a COVID-19-járvány megfékezésére, mivel Kína fővárosa kevesebb mint két héttel a téli olimpiai játékok megrendezése előtt továbbra is újabb helyi vírusfertőzésekről számolt be. Pekingben január 22-én kilenc helyben terjedő esetet találtak– közölte vasárnap az Országos Egészségügyi Bizottság, ebből hat a város Fengtai kerületében volt. 

Ezért vasárnaptól Fengtai minden lakójának kötelező lesz teszteltetnie magát, hogy így akadályozhassák a terjedést. 

A hatóságok továbbá arra kérték a "kockázatos területek", köztük Fengtai negyed lakóit, hogy ne hagyják el a várost, tájékoztatta a Reuterst a helyi kormány szóvivője egy vasárnapi sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a fengtai lakosokat arra kérték, hogy kerüljék a tömeges összejöveteleket. Az óvodák pedig arra figyelmeztették a szülőket, hogy az oltatlan gyermekek nem léphetnek be az intézménybe.

A hatóságok szerint az első diagnosztizált omikron-fertőzést egy Kanadából érkező csomag okozhatta. Az országban mindössze 56 koronavírus-fertőzést mutattak ki január 22-én, halálesetekről pedig jó ideje nem tudni a hivatalos közlés szerint.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Sinovac gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájával oltanak egy oltóponton Ronganban, Kína déli részén, 2021. június 3-án. Fotó: STR/AFP)