Legkevesebb negyven halott a pakisztáni busztragédiéban

Legalább 40 ember meghalt, amikor egy busz lezuhant egy hídról Pakisztán délnyugati részén, és lángra lobbant.

2023. január 29., 09:28

Szerző:

"A holttestek a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak" - mondta Hamza Anjum, a Beludzsisztán tartomány Lasbela körzetének magas rangú tisztviselője a baleset helyszínén.

Három túlélőt sikerült kimenteni, a buszon pedig állítólag 48 utas utazott, amikor vasárnap nekiütközött egy oszlopnak a hídon, és lezuhant.

"A sofőr elaludhatott" - de az is elképzelhető, hogy túl gyorsan hajtott. DNS-tesztekre lesz szükség a "csúnyán megcsonkított" maradványok azonosítására.

Novemberben 20 ember, köztük 11 gyerek halt meg, amikor egy kisbusz egy mély és vízzel teli árokba csapódott Pakisztán déli részén.

Tavaly augusztusban pedig szintén 20 ember vesztette életét Multan város határában, amikor egy autóbusz ütközött egy olajszállítóval.

Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint 2018-ban több mint 27 000 ember halt meg a pakisztáni utakon.

(Kiemelt képünk: Lakosok gyülekeztek egy kisteherautó roncsai körül a vasúti sín mellett, miután egy vonat és a szikh zarándokokat szállító furgon között történt baleset a pakisztáni Pandzsáb tartomány Sheikhupura kerületében, Farooqabad körzetében 2020. július 3-án. Arif ALI / AFP)