Összedőlt egy autópálya hídja Görögországban, több halott

Legalább egy halálos áldozata is van egy görögországi hídomlásnak a Pátra kikötővárosa melletti elkerülő autópálya-szakaszon – közölte vasárnap a helyi tűzoltóság.

2023. július 23., 17:08

Szerző:

A vasárnap történt balesetnek nyolc sérültje is van. A Mega nevű helyi görög televíziós csatorna ugyanakkor két halottról tud. A felvételeken mentőcsapatokat lehetett látni, ahogy két holttestet visznek mentőskocsik felé. „További emberek után keresünk, akik még a romok alatt lehetnek” – mondta a mentőszolgálatok egyik tagja a televíziónak nyilatkozva. 

A görög közszolgálati televízió beszámolója szerint a beomlott hidat le akarták bontani, mert ingataggá vált. A baleset idején két nehézgép volt rajta, köztük egy nagy daru.

(Kiemelt képünk: Mentők keresik a túlélőket, miután egy autópályahíd összeomlott Pátrában, 2023. július 23-án. Fotó: Fotis Athanasopoulos / SOOC / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).