Oroszországban körözik a Meta szóvivőjét

Az orosz belügyminisztérium körözést adott ki Andy Stone, az amerikai Meta szóvivője ellen, bár az okai nem tiszták – számol be a hvg.hu külföldi sajtóhírek alapján. 

2023. november 26., 19:17

Szerző:

Korábban, 2022 márciusában az orosz nyomozóbizottság közölte, hogy büntetőeljárást indított a Meta munkatársai ellen törvénytelen cselekedeteik miatt, illetve név szerint említette Stone-t. Akkor arra hivatkoztak, hogy a vállalat „feloldotta az orosz hadsereg elleni erőszakra való felhívások tilalmát a platformjain”, és ezzel szélsőséges tevékenységre buzdított – írja a TASZSZ hírügynökségre hivatkozva a Reuters

Az orosz-ukrán háború kitörése után nem sokkal Oroszországban betiltották a Facebookot és az Instagramot is – számol be a portál

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

18:31

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a FoxNews amerikai hírtelevíziónak az ukrajnai frontvonal közelében adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál pénteken szemlézett.

Kötelező lesz a Putyinnal készített két órás interjú elemzése és oktatási használata az orosz iskolákban. Putyin mondanivalója annyira jelentős oktatási forrás, hogy társadalomismeret, történelem, irodalom, számítástechnika és az idegen nyelvű órákon is javallott azt elemezni.