A Dnyeper-partját bombázzák az oroszok, hogy ne tudjanak a helyiek az ukrán oldalra menekülni

Az oroszok által megszállt területekről csónakokkal menekülnek a helyiek a Dnyeper ukrán oldalára.

2023. június 7., 17:40

Szerző:

Két csónak utasai is arról számoltak be, hogy az oroszok közben folyamatosan bombázták a partokat és megpróbálták ellopni a csónakjaikat – írja a Telex.

Az ukrán hatóságok a túloldalon ellenőrzést végeznek attól tartva, hogy a menekülők közé orosz szabotőrök is keveredhetnek. 

Ezzel párhuzamosan az oroszok azzal vádolják az ukránokat, hogy Nova Kahovkánál drónokat vetnek be a civil lakosság ellen, valamint szerintük a Togliatti-Odessza ammóniavezeték felrobbantását is ukrán diverzánsok követték el a Harkiv megyei Maszljutivka település közelében. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a sebesültek, akik között nincsenek orosz katonák, orvosi ellátásban részesültek. A beszámoló szerint az ammónia maradványait a vezeték sérült szakaszain keresztül elvezetik ukrán területről. 

(Kiemelt képünk: A Dnyeper folyó, miután a kahovkai vízerőműben történt robbanások árvizet okoztak az ukrajnai Herszonban. Fotó: Svitlana Horieva / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP.)