Orosz védelmi minisztérium: Nem orosz csapás érte Lengyelországot és Kijevet

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán közölte, hogy kedden nem orosz rakéták robbantak Lengyelországban és Kijevben, ugyanis ők nem arra céloztak.

2022. november 16., 12:18

Szerző:

Az orosz fegyveres erők nagy hatótávolságú, légi és tengeri indítású precíziós fegyverekkel kedden Ukrajna katonai vezetési rendszerére és a kapcsolódó energetikai létesítményekre nagy erejű csapásokat mértek, amelyek sem Lengyelországot, sem Kijevet nem érintették – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Hozzátette, a csapások elérték céljukat, és minden kilőtt rakéta eltalálta célpontját.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a nagy pontosságú csapások csak ukrán területen lévő célpontok ellen történtek, 35 kilométernél nem közelebb az ukrán-lengyel határhoz – mondta a tábornok.

(Kiemelt kép: Tűzoltók egy kigyulladt lakóépületnél, miután belecsapódott egy orosz rakéta Kijev Pecserszkij kerületében, 2022. november 15-én. Fotó: Ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.