Joe Biden Mark Zuckerberg nyomába lépett

Oroszország jelentős diplomáciai lépésre szánta el magát: kitiltják az országból Joe Biden, amerikai elnököt, Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminiszterét és William J. Burns-t, a CIA vezetőjét – írja a Reuters.

2022. május 21., 14:51

Szerző:

Oroszország további 963 amerikai állampolgártól tagadja meg a lehetőséget, hogy beutazzanak az országba – köztük olyan fontos politikai vezetőkkel mint Joe Biden, Antony Blinken és a CIA vezetője, William J. Burns.

A lépés ugyan csak szimbolikus, de jó mutatja a két ország diplomáciai viszonyának gyors romlását. A két ország sorra tiltja ki egymásból a magas rangú politikai és üzleti vezetőket – idézi a londoni hírügynökség cikkét a Portfolio

Oroszország legutóbb pont egy hónapja tiltott ki fontosabb amerikai politikusokat és cégvezéreket az országból: az akkori körben a tiltólistára tett személyek között volt Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke és többek között Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.