Heves orosz légicsapások érték Ukrajnát

Oroszország több célpontot is eltalált pénteken az Ukrajnára mért újabb légicsapások során: három manőverező robotrepülőgép és hat drón csapódott be az ország területén – közölte az ukrán légierő a Telegramon.

2023. május 19., 14:13

Szerző:

Az orosz hadsereg összesen huszonkét drónt és hat manőverező robotrepülőgépet vetett be a támadásban. Az ukrán hadsereg nem tájékoztatott a csapások helyszíneiről.

A délkelet-ukrajnai Krivij Rihből és a nyugat-ukrajnai Lvivből is robbanásokat jelentettek, amelyekben legalább ketten megsebesültek.

Emellett ukrán források szerint az orosz csapatok megpróbáltak visszafoglalni elvesztett területeket Bahmut közelében, azonban az ukrán csapatok visszaverték ezeket a támadásokat – mondta Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes az ukrán televízióban.

A kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Bahmutban hónapok óta heves harcok dúlnak.

(Kiemelt képünk illusztráció: mentőalakulatok dolgoznak egy orosz dróntámadát követően Kijevben, 2022. október 18-án. Fotó: Metin Aktas / Anadolu Ügynökség via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.