Bevonulás előtt lett öngyilkos egy katonaújonc

Egy 23 éves orosz fiatal gyakorlat közben, önkezével vetett véget az életének.

2023. november 21., 17:52

Szerző:

Egyre több azoknak az oroszországi fiataloknak a száma, akik nem hajlandók bevonulni. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy a hatóságok ígéretei ellenére az újoncok bármikor a fronton találhatják magukat. Márpedig még a szigorúan ellenőrzött orosz közösségi médiában is időről-időre felbukkannak olyan bejegyzések, vagy videók, amik az ukrajnai háború borzalmairól szólnak – írja az Infostart.

Egy 23 éves moszkvai fiatalember is behívót kapott, de ő sem akart bekerülni az ukrajnai húsdarálóba. A lőtéren, gyakorlat közben hirtelen maga ellen fordította a fegyvert és önkezével vetett véget az életének. 

A lapm szerint halála előtt azt írta barátainak, hogy nem akar háborúzni. Azon a napon kellett volna megjelennie a sorozáson, de inkább az öngyilkosságot választotta.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Ha segítségre van szüksége

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk illusztráció: Forrás: engin akyurt / Unsplash.com)