Brutális mészárlás – Legalább hetven civil holtteste került elő Mariupolban

Olyan szinten szét vannak roncsolva a testek, hogy a helyiek szerint az azonosítás lehetetlen.

2022. május 27., 18:16

Szerző:

Legalább 70, azonosítatlan holttestre bukkantak egy épület romjai alatt az oroszok által hosszú csatában gyakorlatilag teljesen megsemmisített Mariupol városában – jelentették az RTL.hu beszámolója szerint ukrán források. A halottakat az orosz mentőszolgálat munkatársai találták meg, feltételezések szerint

bent rekedtek a bombázások idején egy összedőlt lakóházban.

A holttestek azonban mostanra olyan állapotba kerültek, hogy

azonosításuk szemtanúk szerint szinte lehetetlen.

Petro Andrijuscsenko, Mariupol polgármestere a felbukkant holttestekről szóló hírt Telegram-csatornáján osztotta meg, hozzátéve, ő és más vezető ukrán tisztviselők az orosz megszállás miatt már elhagyták a várost, így független forrásokból nem tudják megerősíteni az értesüléseket, csak a környező, még ukrán kézen lévő településekről tudtak információkat szerezni.

Mariupol városát az ukrán Azov ezred katonái összesen közel két hónapig védték, mielőtt orosz kézre került, legutoljára az Azovsztály acélmű esett el, ahol előzőleg több ezer ukrán civil ragadt a két harcoló hadsereg közé. A várost az orosz erők az önkényesen kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” részévé nyilvánították.

(Kiemelt kép: Villanyszerelők dolgoznak a megszakadt áramellátás helyreállításán az oroszok által elfoglalt Mariupolban 2022. május 26-án. Fotó: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Sputnik via AFP)