Ukrajnán múlik a harmadik világháború

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó egy tévé műsorban magyarázta el, hogy milyen fejlemények vezethetnek a harmadik világháború kitöréséhez. 

2022. május 27., 13:12

Szerző:

„Az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a harmadik világháborút, Ukrajna győzelme Oroszország felett” – mondta Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó. Ha Oroszország nyeri a háborút, akkor újabb világháború kezdődik. Podoljak erről egy televíziós műsorban beszélt, írja a 444.hu. 

„Ha Oroszország nem veszít, akkor a revansizmus és a sovinizmus még nagyobb méreteket ölthet. Ebben az esetben a harmadik világháború, amitől annyira fél mindenki, garantáltan ki fog törni. Oroszország ekkor még sokkal jobban fog bennünket gyűlölni, mert már most megaláztuk és bebizonyítottuk, hogy a hadserege nem a második legerősebb a világon, ezért bosszút akarnak állni”

– fejtegette Zelenszkij elnök tanácsadója a háború lehetséges kimeneteleit. Podoljak arról is beszélt, hogy az orosz hadsereg már az összes katonai erőforrását bevetette annak érdekében, hogy minél nagyobb területet hasítson ki Ukrajnából.

„Rendívül intenzív harci cselekmények zajlanak. Ma arról beszélni, hogy bármilyen megállapodást kössünk a háború végeztével, lehetetlen. Akkor is, ha jelenleg is folyik a diplomáciai munka a politikai tanácsadók szintjén a lehetséges garanciákról” – fogalmazott Podoljak. 

 
(Kiemelt kép: Megrongálódott orosz harci járművek mellett tolja kerékpárját egy férfi a Kijev közelében lévő Bucsa településen 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Fotó: MTI/AP/Szerhij Nyuzsnyenko)