Harkovot, Mikolajivot és Odesszát bombázták hajnalban az oroszok

A gabonamegállapodás egyáltalán nem akasztotta meg a rakétatámadásokat, amelyek kedden hajnalban is folytatódtak.

2022. július 26., 09:13

Szerző:

Harkovot, Mikolajivot és az odesszai kikötőt is rakétákkal támadta meg Ukrajnában kedd hajnalban az orosz hadsereg. Harkov városát kedden, helyi idő szerint hajnali 5-kor érte támadás, a kormányzó, Oleg Szinegubov információi szerint. Ihor Terehov polgármester szerint a rakéták a város központját érték, a legtöbb lövedék nyílt területre csapódott be, de egy autószalon teteje is lángra kapott, személyi sérülés nem történt.

Mikolajivban és Odesszában a fekete-tengeri kikötőket támadta az orosz hadsereg. Annak ellenére, hogy az oroszok és az ukránok múlt héten Isztambulban elvben megállapodtak a gabonaexport biztosításáról ukrán területről, az oroszok továbbra is rakétákkal célozzák meg az ukránok kikötőit. Mikolajivot Olekszandr Senkevics polgármester szerint tenger felől rakétákkal és repülőgépekkel is támadták.

De hasonló csapás érte repülőgépekről Odessza kikötőjét is, ahol a harmadik világ országai felé a legtöbb gabona elhagyja Ukrajnát. Szerhij Bratcsuk, az odesszai terület katonai közigazgatásának szóvivője szerint repülőgépekről támadták meg a kikötőt, bár az ukrán légvédelem több rakétát is sikeresen lelőtt.

(Kiemelt kép: Összetört ablakok Harkov városközpontjában. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP)