Dróntámadás ért hajnalban egy dél-orosz olajfinomítót

Hajnali három órakor csaptak fel a lángok.

2023. május 4., 12:02

Szerző:

Dróntámadás miatt tűz ütött ki csütörtökön egy dél-oroszországi olajfinomítóban.  A tűz a az Ilja nevű olajfinomítóban keletkezett. Az eset hajnali 3 óra körül történt. 

Venyamin Kondratyijev helyi kormányzó közölte, hogy mintegy 400 négyzetméteres területen csaptak fel a lángok, amit a tűzoltók hamar eloltottak. A tűznek nem volt sem sérültje, sem halálos áldozata, a lakosságot sem fenyegette veszély.

Serdán, szintén kigyulladt egy olajterméktartály a Krasznodari terület Volna településén. A lángba borult terület mintegy 1,2 ezer négyzetméteres volt, a tüzet szerda estére eloltották. Helyi tisztviselők szerint az esetet egy lezuhanó drón okozta.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Costin Dinca / AFP)

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.