Orosz nagykövet: teszünk a nyugati szankciókra

Igaz, Tatarincev kicsit profánabbul fejezte ki magát.

2022. február 13., 18:34

Szerző:

Viktor Tatarintsev Oroszország svédországi nagykövete kijelentette, hogy Oroszországot nem érdeklik a nyugati szankciók, amelyeket Ukrajna inváziója esetére helyeztek kilátásba – írja a wionews.com. „Elnézést a kifejezésmódomért, de sz*runk az összes szankciójukra” – mondta Viktor Tatarintsev az Aftonbladet című újságnak.

Az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei Ukrajna esetleges orosz inváziójára figyelmeztetnek, és ezért példátlan gazdasági szankciókkal fenyegetik Moszkvát. „Eddig nagyon sok szankciót vetettek ki ellenünk, és ezek bizonyos értelemben pozitív hatással voltak gazdaságunkra és mezőgazdaságunkra. Csak még önellátóbbak lettünk, és sikerült növelni az exportot. Nálunk például nincsenek olasz vagy svájci sajtok, de megtanultuk, hogyan készítsünk ugyanolyan jó orosz sajtokat olasz vagy svájci receptek alapján” – mondta a nagykövet, írja az N1.

Tatarintsev úgy véli, hogy a nyugati országok nem értik az orosz mentalitást, ezért azt mondta, hogy az orosz válasz erősebb lesz, és Oroszország továbbra is megpróbálja elkerülni a háborút.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.