Orosz kínzókamrára bukkantak egy kolostorban

Az orosz kínzókamrát az ukrán katonák találták a donyecki régióban. 

2022. október 12., 11:16

Szerző:

Az ukrán katonák egy orosz kínzókamrát találtak a donyecki terület visszafoglalt részein, Liman és Szvjatohirszk közelében, egy kolostorban – írja az Ukrinform.

Több száz éves kolostorban találtak rá a kínzókamrára

Az ukrán titkosszolgálat (SSU) szerint a kínzókamrát Szvjatohirszk Lavra kolostorában találták. Közlésük szerint az oroszok olyan civileket tartottak fogva és kínoztak meg ott, akik kiálltak Ukrajna területi integritása mellett. A helyszínen még zajlanak a vizsgálatok. Az Ukrinform mindemellett emlékeztetett arra is, hogy Szvjatohirszk és Liman térségében legalább 78 holttestet ástak ki a földből azután, hogy visszafoglalták a területet az oroszoktól.

(Kiemelt fotónk: Orosz kínzókamra via Twitter)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.