Ez nem az orosz gördeszkások napja

Az orosz gördeszkások nem lesznek ott a jövő nyári, párizsi olimpián.

2023. szeptember 4., 18:46

Szerző:

Nem indulnak párizsban az orosz güördeszkások – jelentette be Ilja Vdovin, a sportági szövetség elnöke. Mint hozzáfűzte: gördeszkásaik továbbra is eltiltottak, és esélyük sincs kijutni az ötkarikás játékokra, „de talán a hazai versenyek, mint például a Grand Skate Tour, kulturális szempontból fontosabbak számunkra, mint az olimpia”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az orosz szövetség továbbra is jó kapcsolatot ápol a nemzetközi szövetséggel.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság márciusban azt ajánlotta a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy az orosz és fehérorosz útlevéllel rendelkező sportolók semleges státuszban indulhassanak egyéni versenyeken, feltéve, hogy nem támogatják Oroszország ukrajnai háborúját, és nincsenek kapcsolatban rendvédelmi és nemzetbiztonsági szervekkel.

(Kiemelt képünk: Egy fiú gördeszkázik egy falon lévő graffiti előtt, ami egy ukrán katonát ábrázol, aki hordozható páncéltörő rakétarendszert lő ki Kijevben 2023. január 25-én, az ukrajnai orosz invázió idején. Fotó: Szergej SZUPINSZKIJ / AFP)