Óriási áramszünetre készülnek Ukrajnában

Akár négymillió embert érinthetnek az áramkimaradások.

2022. október 29., 13:40

Szerző:

Nem csak Kijevben, Dnyiproban is áramszünetekre készülnek az ukránok, Zelenszkij szerint négymillió embert érinthet a kimaradás. A fővárosban hosszabb áramszünetekre kell felkészülni – írja a Telex.

Az orosz légitámadások döntően Ukrajna energetikai infrastruktúráját sújtják, Zelenszkij szerint az ország elektromos erőműveinek körülbelül egyharmada megsemmisült. A kijevi régió energiakapacitásának 30 százalékát veszítette el – közölte a DTEK magánenergia-vállalat, ami azt jelenti, hogy példátlan áramszünetekre lehet számítani.

(Autók közlekednek Kijevben 2022. október 27-én este, miután az orosz erők újabb csapást mértek az ukrán elektromos hálózatra. Fotó: Genya Savilov / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.