Orbán Viktort ki akarták húzni Putyin fenekéből, mutatjuk sikerült-e

Lengyel aktivisták vicces performansszal tiltakoztak Magyaroszág külpolitikája ellen Magyarország varsói nagykövetsége előtt, amely során megkíséerelték kicibálni Orbán Viktort Putyin hátsó feléből. 

2022. november 5., 17:15

Szerző:

Lengyel aktivisták tartottak figyelemfelhívó performanszot a varsói magyar nagykövetség előtt – írja a Telex. A beszámoló és a fotók szerint az Euromaidan-Varsó nevű közéleti kezdeményezés szervezesében egy tucat tüntető egy Vlagyimir Putyint ábrázoló bábú hátsójából próbáltak meg kirángatni egy Orbán Viktor-figurát.

A fotók alapján úgy tűnik, hogy ez nem sikerült.

 

„Ma az egész Európai Unió támogatja Ukrajnát, és egyedül Orbán nyíltan támogat egy terroristát. Ezzel mi, lengyelek, európaiak nem értünk egyet! Korábban azért jöttünk ide a nagykövetséghez, hogy a magyar kormányhoz forduljunk, de most már nem akarunk velük tárgyalni. Ma a magyar néphez fordulunk és azt mondjuk: Támogassátok Ukrajnát együtt velünk! Keljetek fel Orbán ellen!” – ezt Dominik Dąsiorowski lengyel aktivista és Leroy Merlin, az összlengyel bojkott vezetője mondták a helyszínen a közlemény szerint. A performansszal azt akarták jelezni, hogy elítélik Orbán oroszbarát politikáját, és amiért emberi értékek árán üzletel Oroszországgal. 

„Több ezer embert megöltek, halálra kínoztak, elevenen elégettek, gyerekeket erőszakoltak meg, emberek millióinak házait rombolták le – ezek mind a terrorista Oroszország érdemei és mindezt a magyar kormány támogatásával teszi. Mi ezt ellenezzük! Ezért vagyunk itt!”

– mondta a helyszínen Dmitro Licsmán, a Putyinba szorult Orbán szobor alkotója, aki a szervezet önkéntese is.

(Képeink: Az Euromajdan - Varsó szervezet tüntetése Orbán Viktor és Magyarország külpolitikája ellen a varsói magyar nagykövetség előtt. Fotó: Euromaidan Warszawa Facebook)

15:48

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.