Orbán Viktor szívinfarktusáról írt az osztrák köztévé egyik vezetője

Karl Pachner, az osztrák állami tévé online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikus bejegyzésben azt írta: nem lehetetlen, hogy Orbán Viktor szívinfarktust kapjon.

2022. június 2., 19:59

Szerző:

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikus bejegyzésben azt írta: nem lehetetlen, hogy Orbán Viktor szívinfarktust kapjon. A bejegyzésből botrány kerekedett, és az osztrák állami műsorszolgálató vezetője később elnézést kért írásáért, írja az Index.

Az osztrák újságírót az akasztotta ki, hogy a magyar kormány az olajembargós, heteken át tartó vitát követően ismét belengette az Unió oroszellenes hatodik szankciós csomagjának vétóját, mert Vlagyimir Putyin támogatójának, Kirill ortodox pátriárkának a vagyonát is be akarták fagyasztani. Karl Pachner szerda esti bejegyzésében emiatt azt írta a miniszterelnökről, hogy Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és lemondhatna. 

Pachner szerint a miniszterelnök testsúlya nem éppen a legideálisabb, és hogy állandóan „izgalmi állapotban” van, ezt nem tudni mire értette pontosan. Írásában azt is taglalta, hogy az egész világ „boldogabb és békésebb” lehetne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin nélkül. Pachner végül elnézést kért, és azt állítja nem kívánta a magyar miniszterelnök halálát.

Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből”

– írta Karl Pachner. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor az Európai Parlamnt plenáris ülésén Strasbourgban, 2018. szeptember 11-én. Fotó: Frederick Florin / AFP)

13:13

Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.