Orbán Viktor nagyon jól érzi magát, úgy tűnik, stoptáblát mutatott az Európai Bizottság elnökének

2018. november 8., 09:13

Szerző:

Varga Judit európai ügyekért felelős államtitkár osztott meg Facebook-oldalán két fotót az Európai Néppárt helsinki kongresszusáról azzal, hogy betekintést enged a pártcsalád csúcstalálkozójának kulisszái mögé. A fotókon az államtitkár Orbán Viktor miniszterelnökkel szerepel. Úgy tűnik, meglehetősen jó a hangulat, ám van még egy szereplő az egyik képen, akinek Orbán Viktor egy, a magyar migránsellenes gyűlöletkampányon is szereplő stoptáblát mutat: 

A kedélyeskedő fotó kulcsszereplője aligha lehet más, mint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke, akit Orbán Viktor – a széles mosoly ellenére – nagyon szeretne már nyugdíjazni. Juncker pedig Orbánt és a Fideszt látná sokkal inkább az Európai Néppárton kívül.

Frissítés: kiderült, hogyan készült a fotó. A valamiért a fideszes delegáció részeként Helsinkiben tartózkodó Pesti Srácok propagandaportál készített ugyanis egy videófelvételt, amelyet ezzel a szöveggel tettek közzé: „Jean-Claude Juncker megint hangulatban volt az Európai Néppárt éppen az utódjelöltjéről döntő helsinki kongresszusán, amikor a VIP-társalgóban a tőle megszokott ruganyos léptekkel (nikotinéhségét csillapítandó) nekiindult megkeresni a kijáratot. Végül Orbán Viktor segítségével sikerült kinyitnia az ajtót."

Noha a felvételen Orbán arról tájékoztatja Junckert, hogy a tábla szerint tilos a dohányzás, valójában az átjárás tilalmára vonatkozó felirat volt az ajtóra ragasztva a VIP-társalgóban.