Orbán lebukott: kiderült hol járt a miniszterelnök

Nicolas Sarkozy elítélt, volt francia elnök társaságában tekintette meg a BL-döntőt Orbán Viktor. 

2022. május 29., 13:01

Szerző:

A Stade de FRance VIP-páholyából nézte végig Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Liverpool-Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőt szombaton. Ugyan a meccsről fényképes beszámolót a miniszterelnök nem közölt, 

az AFP fotósa, Thomas Coex sikeresen lekapta a miniszterelnököt meccs közben.

Mustafa Yalcin, a török Anadolu Agency sajtófotósa pedig több más kollégájával együtt azt is megörökítette, Orbán a döntőt Nicolas Sarkozy volt, jobboldali francia elnök társaságában nézte meg. Sarkozyt egyébként 2021-ben francia bíróság jogerősen elítélte korrupció miatt, ő az első francia elnök, aki ilyen ítélettel szembesült.

Liverpool FC vs Real Madrid-UEFA Champions League final

 Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy (j) a 2022-es BL-döntőn, a párizsi Stade de France VIP páholyában. Fotó: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency via AFP)

Ahogyan azt a Népszava megjegyezte, Orbán párizsi útjáról lehetett tudni. Publikusan erről Facebookon annyit közölt, hogy Marine Le Pennel, a szélsőjobboldali Jobboldali Tömörülés vesztes elnökjelöltjével találkozott és egyeztetett, ezt követően pedig telefonon tárgyalt Boris Johnson brit miniszterelnökkel is. 

Mint ismert, Le Pen az Orbánhoz közeli körök által birtokolt MKB Bankon keresztül, orosz érdekeltségektől 10,6 millió euró kölcsönt kapott elnökjelölti választási kampányára. Arról még nincs hír, Le Penék ezt hogyan, mikor törlesztik majd.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök a párizsi Stade de France VIP-páholyában nézi meg a 2022-es BL-döntőt / Fotó: Thomas Coex / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.