Ezért van szükség a három oltásra az időseknek

18 oltott emberből 16-nak lett pozitív a koronavírus-tesztje. 

2021. december 18., 18:31

Szerző:

A mindhárom adaggal beoltott idős emberek csak "megfázáshoz hasonló" tüneteket tapasztalhatnak, ha elkapják az omikront – írja a Daily Mail

A december 5-i somerseti partin a 18 vendégből - akiknek többsége a 60-as és 70-es éveiben járt - tizenhat embernek pozitív lett a COVID-tesztje. Egyikük sem került azonban kórházba, vagy kellett orvoshoz fordulni, a többségnek "szipogás" vagy torokfájás volt a tünete. Az eset reményt keltett arra, hogy még a Covidra érzékenyebb népesség, például az idősek körében is az Omicron megbetegedések többnyire enyhék lesznek.

A bulizók többsége már megkapta az emlékeztető oltást. A vendégek mindegyik negatív tesztet produkált mielőtt a partira érkeztek volna. Legalábbis ezt állította az összes vendég. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. február 5. Egy idős férfi megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját Gulyás Gábor háziorvos nyíregyházi rendelőjében 2021. február 5-én. A védőoltásra regisztrált legidősebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájával, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával. Fotó: MTI/Balázs Attila)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.