Ezért van szükség a három oltásra az időseknek

18 oltott emberből 16-nak lett pozitív a koronavírus-tesztje. 

2021. december 18., 18:31

Szerző:

A mindhárom adaggal beoltott idős emberek csak "megfázáshoz hasonló" tüneteket tapasztalhatnak, ha elkapják az omikront – írja a Daily Mail

A december 5-i somerseti partin a 18 vendégből - akiknek többsége a 60-as és 70-es éveiben járt - tizenhat embernek pozitív lett a COVID-tesztje. Egyikük sem került azonban kórházba, vagy kellett orvoshoz fordulni, a többségnek "szipogás" vagy torokfájás volt a tünete. Az eset reményt keltett arra, hogy még a Covidra érzékenyebb népesség, például az idősek körében is az Omicron megbetegedések többnyire enyhék lesznek.

A bulizók többsége már megkapta az emlékeztető oltást. A vendégek mindegyik negatív tesztet produkált mielőtt a partira érkeztek volna. Legalábbis ezt állította az összes vendég. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. február 5. Egy idős férfi megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját Gulyás Gábor háziorvos nyíregyházi rendelőjében 2021. február 5-én. A védőoltásra regisztrált legidősebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájával, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával. Fotó: MTI/Balázs Attila)

 

 

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.