Olyan bulit csaptak egy lengyel plébánián, hogy a meghívott férfi prostituált sem bírta, elájult

Úgy megtolták a bulit a Dąbrowa Górnicza-i Angyali Áldott Szűz Mária plébánián, hogy elájult az oda meghívott férfi prostituált. 

2023. szeptember 27., 22:37

Szerző:

A Katowicétől nem messze található Dąbrowa Górnicza-i Angyali Áldott Szűz Mária plébánián kicsit erősre sikeredett a buli, mivel egy ponton a mulatozó szerzetesek között rosszul lett és elájult az oda meghívott férfi prostituált – szemlézi a Wprost lengyel portál cikkét a hvg.hu.

Az orgiát Tomasz Z. atya, egy lengyel katolikus hetilap helyi mellékletének a szerkesztőjének szolgálati lakásán tartották. Miután a férfi elájult, az egyik pap mentőt hívott, ám amikor azok megérkeztek a plébániához, már nem akarták beengedni őket. A lehetetlen helyzet odáig fajult, hogy a mentők csak a rendőrök segítségével tudtak bejutni az épületbe.

Az eset komoly felháborodást okozott: Z. atyát elbocsátották az újságtól, illetve az eset tisztázásáig felmentették lelkipásztori feladatai alól, és múlt vasárnap még Gregorz Kaszak püspök is kitért a történtekre körlevelében, amit fel is olvastak a Sosnowiec-i egyházmegyében. Kaszak püspök bűnbánatra, imára és böjtre szólította fel a vétkes papokat és azt kérte a hívektől, hogy imádkozzanak a megszégyenült testvérekért és azt is kilátásba helyezte, hogy a polgári törvényszék ítéletétől függetlenül minden bűnös megkapja a kánonjog szerinti büntetését is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)