Nyár: betiltják a bikiniviselést

Az olaszországi Sorrento polgármestere közölte, olyan rendeletet hoz, amely betiltja a bikiniket, mert a fedetlen bőr sok helyit felháborít.

2022. július 8., 08:02

Szerző:

Összesen 425 eurót, azaz 171 ezer forintot, is fizethet valaki hamarosan, ha Sorrentóban bikinit visel, miután a helyi polgármester rendeletet vezet be a betiltására.

Az Index szerint Massimo Coppola polgármester közölte, hogy a tengerparti városban problémává vált a bikiniviselés, mert a lakosság „olyan viselkedésnek volt szemtanúja, amelyet az emberek többsége az illem és a civilizált együttélést jellemző tisztesség ellen valónak tart”.

Azt is hozzátette, a bikiniviselés gyakorlata szerinte rontja a városképet a túl sok fedetlen testrész látványa is, ami pedig városa megítélésének is rosszat tesz.

(Kiemelt kép: Sorrento látképe. Fotó: Wikimedia Commons)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.