Eddig 13 áldozata van az olaszországi áradásoknak

Legalább 13 ember halálát okozták a több mint 20 folyó áradásával járó árvizek Olaszországban. Az áradások következtében ezreknek kellett elhagyni otthonukat, miután másfél nap alatt nagyjából hat hónapnyi csapadék hullott le.

2023. május 19., 11:20

Szerző:

A BBC idézi Ravenna város polgármesterét, aki úgy nyilatkozott, hogy ez az elmúlt évszázad legsúlyosabb természeti katasztrófája, amint Michele de Pascale jellemezte a jelenlegi helyzetet a térségben.

Az áldozatok száma sajnos tovább nő, csütörtökön újabb áldozatokat találtak. Többek között egy házaspár holttestére bukkantak rá Russiban egy házban, amelyet órákkal korábban öntött el a víz – írja külföldi forrásokra hivatkozva a 24.hu.

Giorgia Meloni miniszterelnök kormánya válságtanácskozást hívott össze jövő keddre.

https://www.bbc.com/news/world-europe-65632655

(Kiemelt kép: egy papírhajó úszik az elárasztott utcán Castel Bolognese városában 2023. május 17-én. Fotó: Piero Cruciatti / Anadolu Ügynökség via AFP)  

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.