Polgári hajót talált el Odessza kikötőjében egy orosz rakéta

Az orosz hadsereg rakétával eltalált egy libériai zászló alatt közlekedő polgári hajót, amikor az belépett a dél-ukrajnai Odessza kikötőjébe – közölte a déli ukrán erők műveleti parancsnoksága a Telegram közösségi oldalon.

2023. november 8., 20:40

Szerző:

A közlemény szerint a rakétatámadás következtében a kereskedelmi hajó legénységének három Fülöp-szigeteki állampolgárságú tagja megsebesült, egyiküket kórházba szállították. Életét vesztette egy hajóirányító, egy másik kikötői dolgozó pedig megsebesült. 

A déli parancsnokság szerint a H-31 típusú lokátorromboló rakétát a Fekete-tenger felől, egy taktikai repülőgépről indították. 

Olekszandr Prokugyin, a szomszédos Herszon megye kormányzója azt közölte a Telegramon, hogy délután az orosz erők ismét tüzérségi támadást hajtottak végre Herszon városa ellen, aminek következtében egy helyi lakos megsebesült, károk keletkeztek több lakóházban és közlekedési eszközben. 

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy az orosz hadsereg a nap folyamán nyolcszor mért csapást Nyikopol városra és környékére kamikaze drónokkal és tüzérséggel, a támadások következtében egy ember szenvedett sebesüléseket. Közlése szerint károk keletkeztek egy adminisztratív épületben és villanyvezetékekben, továbbá 14 családi házban, 13 melléképületben és három személygépkocsiban.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az Odesszai Városi Tanács Telegram csatornája által 2022. július 24-én közzétett kézi felvételen ukrán tűzoltók oltják a tüzet, miután rakéták csapódtak be a kikötőbe 2022. július 23-án. Fotó: STR / Odessza Városi Tanács Telegram-csatorna / AFP)