Novák Katalin visz valamit Milos Zemannak

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke március 3-án hivatalos látogatásra Prágába utazik – közölte a Sándor-palota csütörtökön.

2023. március 2., 16:16

Szerző:

A tájékoztatás szerint a magyar államfőt katonai tiszteletadással fogadja a prágai várban Milos Zeman, cseh köztársasági elnök. A találkozón, a magyarok megbecsülését kifejezve, Novák Katalin a Magyar Érdemrend nagykeresztje a lánccal kitüntetést ad át a leköszönő cseh államfőnek. 

A találkozót közös sajtótájékoztató zárja. 

Novák Katalin a prágai Hrzánsky Palotában a megválasztott cseh köztársasági elnökkel, Petr Pavellel is találkozik majd.

(Kiemelt képünk illusztráció. Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök és Milos Zeman cseh köztársasági elnök érkezik a találkozójukat megelőző fogadóünnepségre a csehországi Prágában 2021. augusztus 26-án. Fotó: MILAN KAMMERMAYER/AFP)

 

 

19:05

Oroszország destruktív lépésként értékeli a szlovák MiG 29-es vadászgépek átadását Ukrajnának, ami ellentmond az Európai Unió békés rendezést sürgető retorikájának – jelentette ki csütörtökön Alekszandr Gruskov orosz külügyminiszter-helyettes.

18:45

Az országoknak nem szabadna alávetniük szuverenitásukat az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki csütörtökön Elon Musk, a Twitter elnök-vezérigazgatója, akinek szavait a WHO főigazgatója nyomban visszautasította a mikroblogportálon, nevének említése nélkül álhírterjesztéssel vádolva meg az amerikai multimilliárdost.