Novák Katalin visz valamit Milos Zemannak

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke március 3-án hivatalos látogatásra Prágába utazik – közölte a Sándor-palota csütörtökön.

2023. március 2., 16:16

Szerző:

A tájékoztatás szerint a magyar államfőt katonai tiszteletadással fogadja a prágai várban Milos Zeman, cseh köztársasági elnök. A találkozón, a magyarok megbecsülését kifejezve, Novák Katalin a Magyar Érdemrend nagykeresztje a lánccal kitüntetést ad át a leköszönő cseh államfőnek. 

A találkozót közös sajtótájékoztató zárja. 

Novák Katalin a prágai Hrzánsky Palotában a megválasztott cseh köztársasági elnökkel, Petr Pavellel is találkozik majd.

(Kiemelt képünk illusztráció. Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök és Milos Zeman cseh köztársasági elnök érkezik a találkozójukat megelőző fogadóünnepségre a csehországi Prágában 2021. augusztus 26-án. Fotó: MILAN KAMMERMAYER/AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.