Mi Hazánk Mozgalom: a Gyurcsány-kormány segítette hatalomra jutni a tálibokat

Porszemet talált az afgán gépezetben a Mi Hazánk Mozgalom.

2021. augusztus 21., 09:16

Szerző:

Csúfos kudarcot vallott az amerikaiak demokráciaexportja Afganisztánban, és annak kudarca a Gyurcsány- és Orbán-kormányok lelkén is szárad Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint. A szélsőjobboldali politikus pénteki Facebook-posztjában kezdte pedzegetni az Afganisztánban kialakult válságos helyzetet. Novák Előd szerint az afgánok győzelme annak is betudható, hogy „a kollaboráns magyar politikusok”  magyarok fegyvereket  adományoztak az elmúlt húsz évben az afgán kormányerőknek. 

Novák Előd pénteki Facebook-posztjában az eddigi magyar kormányok felelősségét is látja abban, hogy a szélsőjobboldali tálibok évtizedek után hatalomra kerültek. „Az afgán katonák kiképzésével kudarcot vallott a Magyar Honvédség” – írta Novák Előd, hozzátéve, hogy Magyarország terrorfenyegetését növeli az, hogy a magyar honvédek „idegen megszállásokban vesznek részt.” „Az afganisztáni és iraki katonai jelenlétünk helyett inkább a magyar határon kell az afgánokkal és irakiakkal szemben felsorakozniuk a magyar honvédeknek” – állt a posztban.

(Kiemelt kép: Dúró Dóra elnökhelyettes és férje, Novák Előd alelnök érkezik a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusára az ásotthalmi sportcsarnokba 2019. július 13-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).