Nincsenek túlélők a lezuhant kisrepülőgépen

A fedélzeten két pilóta és öt turista tartózkodott. 

2022. február 5., 06:45

Szerző:

Lezuhant egy kisrepülőgép két pilótával és öt turistával a fedélzetén pénteken a híres perui Nazca-vonalak térségében – jelentette honlapján az el Commercio című perui lap.

A szerencsétlenségnek nincsenek túlélői. Az utasok amerikai, chilei, illetve holland állampolgárok voltak. A baleset okának feltárására a perui rendőrség és a polgári légi közlekedési hatóság indított vizsgálatot. A helyi sajtóban megjelent videófelvételeken a széttört gép füstölgő roncsait lehetett látni.

Az UNESCO világörökségi listáján 1994 óta szereplő, a Nazca-kultúra prekolombiánus korból származó geoglifái csak a magasból láthatóak, ezért a Peruba látogató turisták körében nagy népszerűségnek örvendenek a Nazca-sivatag feletti repülőutak.

(Kiemelt kép: NAZCA, PERU, egy repülőgép roncsa 2022. február 4-én a perui Nazcában. Fotó: AMERICA TELEVISION / AFP) 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.