Az ukránoknak nincs szerencséje a nyugati fegyverekkel

Vannak, akik szerint az ukrán feketepiacon köt ki  a nyugati fegyverek jelentős része.

2022. augusztus 7., 11:08

Szerző:

A NATO által szállított fegyverek és katonai szállítmányok nagy része a lengyel határhoz érkezik, ahol az Egyesült Államok és a szövetségesek átadják őket az ukrán tisztviselőknek. A nyugati erők eddig a pontig látnak rá, hogy mi történik a szállítmányokkal − írja az Index a CBS News nyomán.

„Az összes fegyver átmegy a határon, majd történik valami, és végül a szállítmányok mintegy 30 százaléka éri el a végső célját”

−  mondta Jonas Ohman, a Blue-Yellow litvániai székhelyű szervezet alapítója és vezérigazgatója, amely az Oroszország által támogatott szakadárokkal való konfliktus 2014-es kezdete óta szállít katonai segélyt a frontvonalbeli egységeknek Ukrajnában.

A folyton változó frontvonalak megnehezítették a katonai segélyek célba juttatását. Egyesek szerint a fegyverek az ukrán feketepiacon kötnek ki. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrán katona egy svéd-brit hordozható NLAW páncéltörő irányított rakétavetővel. Fotó: STR / Ukrajna Fegyveres Erői / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.