Nincs jól a medvebocs: napokig bolyongott étlen-szomjan

A becslések szerint még egy éves sem lehet.

2022. január 12., 21:10

Szerző:

A végkimerültség határán találtak rá erdészek egy elhagyatott medvebocsra egy dél-lengyelországi erdőben – közölte az RTL Híradó. Az állat minden bizonnyal elveszthette anyját és már napok óta bolyonghatott étlen-szomjan a vadonban.

Miután befogták, elfogadta az ételt ápolóitól, állapota azonban továbbra is kritikus. Jelenleg egy védett állatokat gondozó rehabilitációs központban küzdenek az életéért. Becslések szerint még egy éves sem lehet, és ha túléli a traumát, akkor is hosszú időbe telhet, mire visszaengedik a természetbe.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Biosphoto/AFP / Ervin Horesnyik)

Tegnap 19:01

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Tegnap 18:37

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.