Nem tud elszámolni 195 millió forintos vagyonával a nagybányai polgármester, ezért elkobozzák tőle

Nem ez az első eset, hogy a polgármesternek meggyűlt a baja a törvénnyel.

2021. április 11., 13:59

Szerző:

Elkobozzák Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester 2,7 millió lejes, azaz 195 millió forintos vagyonát, mivel nem tud elszámolni eredetével – adott hírt a Transindex a kolozsvári ítélőtábla döntéséről. Az ítélet egyelőre nem jogerős, Cherecheșnek 15 napja van a fellebbezésre.

A polgármesternek 60 napja van az összeg befizetésére. Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) még 2019 júliusában indított eljárást a politikus ellen: ekkor fedezték fel, hogy ilyen óriási különbség van az általa 2012 júniusa és 2017 decembere között polgármesterként szerzett jövedelem és valós vagyongyarapodása között.

A polgármestert 2016-ban azért tartóztatták le, mert folytatólagosan fogadott el kenőpénzeket. Az az évi választásokat úgy nyerte meg, hogy közben vizsgálati fogságban ült. Ez az ügy máig nem zárult le.

(Kiemelt kép: Facebook/Cătălin Cherecheș)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.