A klímaválság miatt nem lesz fűtött terasz a télen

Betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését Lyon városa a klímaválságra hivatkozva. 

2021. november 27., 14:46

Szerző:

Hiába csökken Lyon utcáin a higanyszál mértéke, a város bárjai, kávézói és éttermei már nem használhatják a kültéri fűtőberendezéseket. Egy úgynevezett "ökológiai aberráció", amelynek Lyon polgármestere vetett véget, és ezzel több hónapra előrevetítette az országos intézkedést. A kereskedők üdvözlik a döntést, bár sajnálják, hogy közvetlenül a Covid-19 okozta válság közepén kell ilyen lépéseket megtenniük – írja az Euronews.

A város polgármestere, Grégory Doucet által Lyonból kizárt bárok, kávézók és éttermek mostantól nem használhatnak olyan rendszereket, amelyek lehetővé teszik a "külső levegő fűtését ", ami valódi "ökológiai aberrációt" jelentett. A rendelet jövő hét szerdától lép érvénybe Lyonban. 

A többség napirendjén a megválasztása óta, ez a tilalom összhangban van a város akaratával, akik 2030-ig a CO2-semlegesség felé szeretnének haladni. A teraszfűtés felelős az "évi félmillió tonna CO2-kibocsátásért", nemzeti szinten.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.