Nem áll le a bahmuti húsdaráló

Több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverni az ukrán hadvezetés szerint.

2023. április 18., 07:13

Szerző:

Az ukrán erőknek több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverniük hétfőn, a front „legforróbb” pontjai továbbra is a Donyeck megyei Liman, Bahmut, Avgyijivka, Kupjanszk és Marjinka térségében vannak – írta a kijevi vezérkar hétfő esti hadijelentésében, amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség ismertetett.

A jelentés szerint az Oroszország indította háborúban „az ellenség jelentős veszteségeket szenved, és öt irányba összpontosítja támadó erőit”. A harcok epicentrumában Bahmut és Marjinka városok állnak. 

A vezérkar beszámolt arról is, hogy az ukrán hadsereg rakéta- és tüzérségi csapást mért az orosz erők két bázisára, illetve megsemmisített egy elektronikai hadviselési állomást. A légierő lelőtt egy Merlin típusú felderítő drónt is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Ukrán katonák egy D-30 Howitzerrel tüzelnek orosz állásokra a kelet-ukrajnai Bahmut közelében 2023. március 21-én. Fotó: Sergey SHESTAK / AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.