Négy csapat

Ne szégyellje magát a nyájas olvasó, ha a fenti csapatok nevét nem hallotta még soha: valóban nem Barcelona vagy Chelsea szintű csapatokról van szó; nagyjából az európai középmezőny alját jelentik ők.

2015. augusztus 18., 11:21

Vojvodina, Zeljeznicsar, Rosenborg, BATE Boriszov.Ez a négy csapat az, amely a magyar kupaindulókat, a Fradit, a Debrecent, az MTK-t, a Videotont a nemzetközi kupaküzdelmekből kiütötte. Nem, véletlenül sem „kiélezett küzdelemben”, nem „óriási balszerencsével”, nem „bírói részrehajlás miatt”, hanem bántóan simán, megalázó egyértelműséggel.

Unalomig ismételtük már, hogy a Fradi stadionjára tizenötmilliárd forint közpénz ment el, a Debrecenére majd ugyanennyi. Az MTK is kap hatmilliárdot stadionra (sose feledjük: MTK–Felcsút bajnoki, 159 néző!), a Videoton pedig a Videoton. Becslések alapján százmilliárdos nagyságrendben ömlik a közpénz a magyar fociba. Ebbe a magyar fociba...

Persze e négy magyar csapat esete nem egyedülálló, gyorsan helyezzük is ide „A magyar reformok működnek” kampány két másik nagyszerű eredményét is az elmúlt hétből: a KLIK által felhalmozott milliárdos tartozások miatt több iskolában kikapcsolták a gázt, egy idős bácsi pedig saját otthonában operált ki egy vérrögöt a lábából, mert fájdalmai miatt nem bírta kivárni azt a három hónapot, amikorra a kórházban a műtétre előjegyezték.

Ráczkevy Miklós,
e-mail

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.