Navalnij nem tervez öngyilkosságot, üzent a börtönből

Biztos, ami biztos.

2021. január 22., 20:05

Szerző:

 

A Kreml kritikusa, Alekszej Navalnij Moszkva egyik leghírhedtebb börtönéből, a Matrózkaya Tisinából üzent az embereknek. Az ellenzéki politikus köszönetet mondott támogatóinak, és biztosította őket arról, hogy nem áll szándékában öngyilkosságot elkövetni – közölte a The Moscow Times.

„Biztos, ami biztos: nem tervezem sem felakasztani magam, sem felvágni az ereim vagy elvágni a torkom egy éles késsel, és a lépcsőket is nagyon óvatosan használom. Mentálisan és érzelmileg is stabil vagyok” – írta Navalnij az Instagram-oldalán.

Emellett köszönetet mondott támogatóinak, akik szombaton országszerte az utcára vonulnak, hogy a hatóságok fenyegetései ellenére követeljék szabadon bocsátását.

Navalnijt a héten egy hónap börtönre ítélték Oroszországban, miután visszatért hazájába németországi lábadozását követően.

Az aktivista továbbra is azzal vádolja Putyint, hogy ő szervezte meg a mérgezést, és azt mondta, hogy a legutóbbi börtönbüntetés-kísérletek politikai indíttatásúak, míg az európai vezetők az ellenzéki vezető szabadon bocsátását követelték. (MTI)

15:02

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden közölte, hogy nem lesz semmiféle hatalomátadás Fehéroroszországban, és ez a kérdés szóba sem került Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott csúcstalálkozóján Szocsiban.