Stoltenberg: A demokráciák nem fáradtak bele Ukrajna támogatásába

Jens Stoltenberg arra számít, hogy a vilniusi csúcson olyan tervek kerülnek napirendre, amelyek segítik Ukrajna átállását a szovjet idők fegyverzetéről a NATO-ban használatos fegyverzetre.

2023. május 30., 16:12

Szerző:

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden Oslóban arról beszélt, hogy arra számít, hogy a szervezet tagországai továbbra is támogatni fogják Ukrajnát. A norvég politikus a NATO-külügyminiszterek szerdán kezdődő találkozója előtt mondott beszédet Oslóban. 

Stoltenberg utalt arra is, hogy a nyugati demokráciák körében nem látszanak annak jelei, hogy a szövetségesek belefáradtak volna Ukrajna támogatásába. Mint fogalmazott, arra számít, hogy a vilniusi csúcson olyan tervek kerülnek napirendre, amelyek segítik Ukrajna átállását a szovjet idők fegyverzetéről a NATO-ban használatos fegyverzetre.

(Kiemelt képünkön: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.