Stoltenberg: A demokráciák nem fáradtak bele Ukrajna támogatásába

Jens Stoltenberg arra számít, hogy a vilniusi csúcson olyan tervek kerülnek napirendre, amelyek segítik Ukrajna átállását a szovjet idők fegyverzetéről a NATO-ban használatos fegyverzetre.

2023. május 30., 16:12

Szerző:

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden Oslóban arról beszélt, hogy arra számít, hogy a szervezet tagországai továbbra is támogatni fogják Ukrajnát. A norvég politikus a NATO-külügyminiszterek szerdán kezdődő találkozója előtt mondott beszédet Oslóban. 

Stoltenberg utalt arra is, hogy a nyugati demokráciák körében nem látszanak annak jelei, hogy a szövetségesek belefáradtak volna Ukrajna támogatásába. Mint fogalmazott, arra számít, hogy a vilniusi csúcson olyan tervek kerülnek napirendre, amelyek segítik Ukrajna átállását a szovjet idők fegyverzetéről a NATO-ban használatos fegyverzetre.

(Kiemelt képünkön: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.