Stoltenberg: A demokráciák nem fáradtak bele Ukrajna támogatásába

Jens Stoltenberg arra számít, hogy a vilniusi csúcson olyan tervek kerülnek napirendre, amelyek segítik Ukrajna átállását a szovjet idők fegyverzetéről a NATO-ban használatos fegyverzetre.

2023. május 30., 16:12

Szerző:

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden Oslóban arról beszélt, hogy arra számít, hogy a szervezet tagországai továbbra is támogatni fogják Ukrajnát. A norvég politikus a NATO-külügyminiszterek szerdán kezdődő találkozója előtt mondott beszédet Oslóban. 

Stoltenberg utalt arra is, hogy a nyugati demokráciák körében nem látszanak annak jelei, hogy a szövetségesek belefáradtak volna Ukrajna támogatásába. Mint fogalmazott, arra számít, hogy a vilniusi csúcson olyan tervek kerülnek napirendre, amelyek segítik Ukrajna átállását a szovjet idők fegyverzetéről a NATO-ban használatos fegyverzetre.

(Kiemelt képünkön: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.