A NATO főtitkára szerint hamarosan eleshet Bahmut

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára úgy látja, hogy Bahmut hamarosan eleshet, ugyanakkor ez a veszteség nem jelent fordulópontot a háborúban.

2023. március 8., 14:59

Szerző:

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára úgy látja, hogy a kelet-ukrajnai város, amit az orosz erők már több mint nyolc hónapja ostromolnak, a következő napokban orosz kézre kerülhet, írja a 444

A Guardian információi szerint a főtitkár az EU védelmi minisztereinek Stockholmban tartott találkozója előtt azt mondta, hogy „Oroszország több csapatot, több erőt vet be, és ami Oroszországból hiányzik minőségben, azt mennyiségben próbálják pótolni”. Stoltenberg nem tartja kizártnak, hogy Bahmut elesik, ugyanakkor a veszteség „csak arra világít rá, hogy nem szabad alábecsülnünk Oroszországot. Továbbra is támogatást kell nyújtanunk Ukrajnának”. 

Bahmut jelenlegi státusza erősen vitatott. Az orosz Wagner zsoldoscsoport szerdán azt állította, hogy elfoglalta a város keleti részét.

(Kiemelt képünk: Ukrán önjáró tüzérségi jármű tüzet nyit a donyecki régióban lévő Bahmut település közelében húzódó frontvonalon 2023. március 5-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják. MTI/AP/Libkos)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.