Nagyon gyorsan terjed a koronavírus Szerbiában, bevezették az első korlátozást

Jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában, ezért ismét teljes látogatási tilalom lépett életbe az egészségügyi intézményekben – közölte az egészségügyi minisztérium pénteken.

2022. július 22., 16:36

Szerző:

Az utóbbi néhány hétben folyamatosan nőtt az új fertőzöttek száma. Míg két hónappal ezelőtt naponta körülbelül háromszáz új esetet regisztráltak, június közepén elkezdett növekedni a napi új fertőzöttek száma, és júliusra újra elérte az ezret, csütörtökön pedig már 4249 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. 

A hétmilliós országban ezzel 2 072 089-re nőtt a fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nyolcan haltak bele a fertőzés szövődményeibe, így a kórnak már 16 193 halálos áldozata van a nyugat-balkáni országban.

(Kiemelt képünk: Egy egészségügyi dolgozó mintát vesz egy férfitól a koronavírusteszt során a Belgrádi Virológiai, Oltóanyag- és Szeralogia Intézetben, 2020 december 24 -én. Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.