Mussolini unokája bekerült a római városi tanácsba

Rachele Mussolini elmondta, vezetéknevén mindig felül tudott kerekedni személyisége. 

2021. október 10., 15:22

Szerző:

Rachele Mussolini, Benito Mussolini olasz fasiszta vezető unokája nyerte a legtöbb szavazatot a római városi tanács választáson – közölte a CNN csütörtökön. A Fratelli d'Italia párt színeiben induló Mussolini 8264 szavazatot szerzett szerdán.

A La Repubblica című napilapnak adott interjújából kiderül, hogy habár más kiskorában is teher volt számára vezetékneve, a személyisége mindig felül tudott kerekedni. Így volt ez a választásnál is. Mussolini elmondta, hogy szerinte a választók kevésbé a vezetéknevére, inkább a “kezdeményezéseire” figyeltek a városi tanácsban töltött szolgálata alatt.

„Már az iskolában is rám mutogattak, de aztán előkerült Rachele és a személy, aki vagyok és felülkerekedett a vezetéknév felett, bármennyire is terhes ez a név”

 – tette hozzá a politikus. 

A fasizmusról alkotott nézeteiről kérdezve az olasz újságnak azt mondta: „Ahhoz, hogy ezzel a témával foglalkozzunk, holnap reggelig kellene beszélgetnünk”. Rachele Mussolini egyébként nem az olasz diktátor első leszármazottja, aki politikai pályára ment. Mostohatestvére, Alessandra Mussolini, Silvio Berlusconi jobbközép Szabadság Népe nevű szövetségében volt parlamenti képviselő és az Európai Parlament tagja. 

 

(Kiemelt kép: Az Ansa olasz hírügynökség által 2021. október 6-án szerzett képen a Fratelli d'Italia párti városi tanácsosok (balról) Francesco Figliomeni, Rachele Mussolini, Andrea De Priamo és Lavinia Mennuni tiltakoznak a város hulladékgazdálkodása miatt a római városi tanács ülésén 2019. december 6-án. - Rachele Mussolini olasz politikus, Benito Mussolini fasiszta diktátor unokája, aki a római városházi választásokon a legnépszerűbb az eredmények szerint. A 47 éves nő, aki második ciklusát tölti majd be városi tanácsosként, ragaszkodott ahhoz, hogy vezetéknevének semmi köze a népszerűségéhez. Fotó: STRINGER / ANSA / AFP.)