Acapulcót tönkretették a vandál szelek

Szerdán, nem sokkal éjfél után érte el Mexikó déli partvidékét az Otis hurrikán, ami óránkénti 270 kilométeres széllel söpört végig a területen. A helyi hatóságok földcsuszamlás veszélye és életveszélyes hullámok miatt adtak ki figyelmeztetést a lakosságnak.

2023. október 25., 18:37

Szerző:

Erős vihar tombolt szerda hajnalban Mexikó déli részén, ugyanis ekkor érte el az országot az Otis hurrikán. A helyi hatóságok és a Nemzeti Hurrikánközpont (NHC) jelentése szerint, már gyengülőben van a szél és a vihar ereje is, ugyanis a természeti jelenség már az ország belseje felé tart – írja az Index.

Dél-Mexikó egyik népszerű üdülőterületét, Acapulcót tette leginkább tönkre a hurrikán. A BBC információi szerint az üdülőhely épületei is „megremegtek” a szél erejétől, ami betörte az épület ablakait és – csakúgy, mint a filmekben – kiszívta a benne lévő tárgyakat.

 

A tudósok szerint ritka volt az a sebesség, amellyel az Otis kedden trópusi viharból ötös kategóriájú hurrikánná − a legmagasabb fokozatú viharrá − erősödött.

(Kiemelt kép: Emberek pihennek a tengerparton az Otis hurrikán érkezési riasztása után Acapulcóban, Guerrero államban, Mexikóban 2023. október 24-én. FRANCISCO ROBLES / AFP)