Merkel: Legyen kölcsönösen elismert és transzparens az oltóanyag gyártása

A német államfő a kínai miniszterelnökkel tárgyalt és azt javasolta: Németország és Kína a WHO-n keresztül kölcsönösen ismerje el az oltóanyagokat.

2021. április 28., 17:59

Szerző:

Németországnak és Kínának az Egészségügyi Világszervezet (WHO) révén kölcsönösen el kell ismernie az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen használt oltóanyagokat – mondta Angela Merkel német kancellár a 6. német-kínai kormánykonzultáció előtt. Angela Merkel a kínai miniszterelnökkel, Li Ko-csianggal közösen vezetett online tanácskozás előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy Kínának és Németországnak is fontos szerepe lehet a koronavírus-világjárvány elleni küzdelemben – írta az MTI.

Ezzel nemcsak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy saját lakosságuk beoltását lehetővé tegyék, hanem ahhoz is, hogy nyíltan és átlátható módon beszéljenek az oltóanyaggyártásról, valamint az oltóanyagokat lehetőség szerint kölcsönösen elismerjék, legalábbis az Egészségügyi Világszervezetnél – hogy így győzhessenek a vírus elleni küzdelemben.

Az MTI tudósításából hiányzik – amely más hírportálokon olvasható –, hogy Angela Merkel a koronavírus kezelésén kívül az emberi jogokról is tárgyalt a kínai politikusokkal, és felhívta a figyelmet az emberi jogok következetes betartására. 

 

(Kiemelt kép: 168 Óra archív)