Merkel elmondta, mit gondol az orosz-ukrán háborúról

A korábbi kancellár szolidaritását fejezte ki Ukrajna felé. 

2022. június 2., 16:25

Szerző:

Merkel egy szakszervezeti elnök búcsúünnepségén beszélt erről, miután többször kritizálták a nyilvánosságban, amiért nem állt ki elég határozottan az ügyben, írja a 444. Februárban, a háború kezdetekor ugyan kiadott egy közleményt, miszerint nincs mentség ilyen szintű nemzetközi jogsértésre, de azóta egyszer sem mondta el, mit gondol az orosz-ukrán háborúról. 

Közölte:

nem akar a partvonalról tanácsokat osztogatni, de támogatja a német kormány erőfeszítéseit, hogy véget vessenek a háborúnak.

A volt kancellár jó barátja, Ulrich Matthes korábban azzal védte meg Merkelt, hogy a korábbi kancellárt igenis aggasztják az események, de nem akar túlságosan bevonódni, és valamiféle második számú kormányfővé válni.

(Kiemelt kép: EyePress News / EyePress via AFP)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.