Merkel elmondta, mit gondol az orosz-ukrán háborúról

A korábbi kancellár szolidaritását fejezte ki Ukrajna felé. 

2022. június 2., 16:25

Szerző:

Merkel egy szakszervezeti elnök búcsúünnepségén beszélt erről, miután többször kritizálták a nyilvánosságban, amiért nem állt ki elég határozottan az ügyben, írja a 444. Februárban, a háború kezdetekor ugyan kiadott egy közleményt, miszerint nincs mentség ilyen szintű nemzetközi jogsértésre, de azóta egyszer sem mondta el, mit gondol az orosz-ukrán háborúról. 

Közölte:

nem akar a partvonalról tanácsokat osztogatni, de támogatja a német kormány erőfeszítéseit, hogy véget vessenek a háborúnak.

A volt kancellár jó barátja, Ulrich Matthes korábban azzal védte meg Merkelt, hogy a korábbi kancellárt igenis aggasztják az események, de nem akar túlságosan bevonódni, és valamiféle második számú kormányfővé válni.

(Kiemelt kép: EyePress News / EyePress via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.