Mérgező bébispenót okozott rosszullétet és hallucinációt Ausztráliában

Kilenc ember szorult orvosi ellátásra mérgező spenót miatt Ausztráliában, ami a rosszullét mellett hallucinációkat is okozott.

2022. december 16., 08:42

Szerző:

Kilenc ember szorult orvosi ellátásra Ausztráliában, miután a Riviera Farms márkájú bébispenótból ettek – írta a BBC.

Az egészségügyi hatóságok szerint a mérgező spenót tünetei delírium, megugrott szívritmus és homályos látás volt. Dr. Darren Roberts, az állami mérgezési információs központ munkatársa azt mondta, hogy senki nem halt bele a spenótba, de akik ettek belőle nagyon betegek.

Az NSW Health szerint az eddig érintettek bébispenótok mindegyike Sydneyből származik, de a vizsgálat során más államok hatóságait is riasztották. A Riviera Farms szerint a spenótot egy gyomnövény fertőzte meg, de más termék nem érintett.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Laurence Mouton / AltoPress / PhotoAlto via AFP)

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.