Meloninak kellett kárpótolnia egy albán éttermet, mivel az olasz turisták fizetés nélkül leléptek

Meloni a nagykövetséget utasította, hogy fizesse ki a  „tökkelütöttek”-nek a számláját.

2023. augusztus 19., 08:22

Szerző:

Giorgia Meloni miniszterelnök, ahogy egyre több honfitársa, idén nyáron Albániában nyaralt. Ám kénytelen volt gondoskodni arról, hogy egy helyi étterem tulajdonosának zsebe ne maradjon üres, miután egy olasz turistacsoport elmenekült anélkül, hogy kifizette volna a számlát. – írja a Reuters.

„Giorgia Meloni miniszterelnök utasítására mi egyenlítettük ki egy olasz turista csoport számláját Berát városának egyik éttermében” – írta közleményében a nagykövetség. „Az olaszok tiszteletben tartják a szabályokat, és kifizetik tartozásukat. Reméljük, hogy többször nem fordul elő hasonló eset” – hangsúlyozta nagykövetség.

A La Stampa című olasz lap értesülése szerint a nem fizető olaszok esete úgy jutott Meloni tudomására, hogy amikor Edi Rama albán miniszterelnök találkozott vele Tiranában, elmondta neki. „Mindenki nevetett rajta, de ő (Meloni) elfintorodott, és utasította a nagykövetet: Legyen szíves, azonnal fizesse ki ezeknek a tökkelütötteknek a számláját, és adjon ki közleményt arról, hogy Olaszország hírnevén nem eshet csorba külföldön” – írta a lap.

(MTI/AP/Andreea Alexandru)