A Spolu koalíció nyerte a szombaton délután zárult képviselőházi választást Csehországban

Megvan a cseh választás eredményei.

2021. október 9., 18:48

Szerző:

A jobboldali hárompárti Spolu koalíció nyerte a szombaton délután zárult képviselőházi választást Csehországban – közölte az MTI. 

A szavazatok több, mint 99 százalékát összegző Cseh Statisztikai Hivatal szerint: 

  • a Spolu megkapta a szavazatok 27,62 százalékát 
  • a második helyen az eddig kormányzó centrista ANO végzett 27,28 százalékkal, 
  • a harmadik hely a szintén jobboldali kétpárti Polgármesterek-Kalózok koalícióé 15,47 százalékkal.

Negyedikként bejutott a parlamentbe a Közvetlen Demokrácia Pártja 9,63 százalékkal. A választási részvétel meghaladta a 65 százalékot.

 

(Kiemelt kép: Lovosice, 2021. október 8. Egy férfi voksol egy lovosicei szavazóhelyiségében 2021. október 8-án. Csehországban október 8-9-én választják meg a parlamenti alsóház 200 képviselőjét.
Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

 

15:38

Legalább negyvenegyen meghaltak a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban a héten Zahedanban – közölte az Iráni Emberi Jogok (IHR) nevű, norvégiai székhelyű szervezet vasárnap.

15:24

Az izraeli kormány programot fogadott el az orosz bevándorlók fogadására, mely segíti beilleszkedésüket – jelentette a Maárív című izraeli újság hírportálja vasárnap.

2022. október 2., 10:43

Legalább huszonhatan meghaltak és tizenhatan súlyosan megsérültek, amikor felborult és egy tóba süllyedt egy zarándokokat szállító traktor India északi részén – közölték a helyi hatóságok.