Megvan, miért ütközhetett össze két teherhajó hétfőn

Két embert őrizetbe vettek.

2021. december 13., 19:20

Szerző:

Mint arról hétfő reggel már beszámoltunk, összeütközött egy brit és egy dán teherhajó hétfőn hajnalban a Balti-tengeren. A dán hajó felborult, két fős legénységének egyik tagját holtan találták, társának sorsa ismeretlen – írja az MTI.

A dán és a svéd tengerhajózási hatóságok szerint a baleset Bornholm dán sziget és Ystad svéd város között, svéd felségvizeken történt. A brit Scot Carrier 90, a dán Karin Hrj 55 méter hosszú. A dán hatóságok közlése szerint a brit hajó működőképes maradt, és legénysége biztonságban van. A mentésben a svéd és a dán tengeri mentők is részt vesznek. A holttestre a mentés során bukkantak, személyazonosságát még nem tudták megállapítani. A svéd tengerhajózási hatóság szerint kicsi az esélye annak, hogy a másik tengerészt élve találják meg.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy mi okozta a balesetet, de a svéd ügyészség azt gyanítja, hogy a brit hajót ittas állapotban vezették. A gyanúval összefüggésben őrizetbe vették a Scot Carrier legénységének két tagját, egy 30 éves brit és egy 56 éves horvát állampolgárt.

(Kiemelt kép: A dán Karin Hoej teherhajó összeütközött a Scot Carrier teherhajóval 2021. december 13-án. Fotó: Johan NILSSON / TT News Agency/AFP)

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.