Megugrott Trump népszerűsége, miután bedobta, hogy vád alá helyezik

A közvéleménykutatás republikánus szakértője, Daron Shaw szerint Donald Trump erősödésében szerepe van annak a másfél hete lábra kelt híresztelésnek, hogy a volt elnök ellen egy New York-i ügyész vádat emelhet.

2023. március 30., 09:32

Szerző:

Egy hónap alatt több mint 10 százalékkal nőtt Donald Trump volt amerikai elnök népszerűsége a republikánusok körében, miközben a demokraták megosztottak Joe Biden újraindulását illetően.

A FoxNews szerdán publikált közvéleménykutatása szerint a republikánus párt előválasztásán részvételüket ígérők körében Donald Trump népszerűsége 54 százalék a februári 43 százalék után, miközben Ron DeSantis floridai kormányzó támogatottsága országos szinten 28-ról 24 százalékra mérséklődött. A harmadik helyen 6 százalékkal Mike Pence volt alelnök áll – írja a hvg.hu.

Alvin Bragg az év elején kezdett bizonyítékokat bemutatni, azt állítva, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels művésznéven ismert pornószínésznőnek még 2016-ban azért, hogy hallgasson a Trumppal folytatott viszonyáról.

A demokrata választók Joe Biden jelenlegi elnök újraindulását tekintve továbbra is megosztottak? 52 százalékuk új jelöltet szeretne Biden helyett a 2024-es elnökválasztáson. Némi erősödést jelent, hogy 42 százaléka támogatja az újrajelölést a februári 37 százalék után.

(Kiemelt kép: az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump amerikai elnök a sajtó képviselőinek nyilatkozik, mielőtt egy kampányrendezvényre indul a washingtoni Fehér Házból 2020. október 27-én. Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)