Megmérgezhették az orosz újságírót, aki csúnyát mondott Putyinra

Marina Ovszjannyikova orosz televíziós újságíró gyilkosnak nevezte Putyint, megszökött Oroszországból és most úgy tűnik, hogy Párizsban megmérgezték. 

2023. október 13., 12:43

Szerző:

A párizsi rendőrség mérgezés gyanújával indított nyomozást a francia fővárosban menekültként élő Marina Ovszjannyikova orosz újságírónő ügyében. Ovszjannyikova sajtóhírek szerint csütörtökön lett rosszul, nem sokkal azután, hogy a párizsi lakása ajtaját kinyitva valamilyen por állagú dolgot talált. Christophe Delore, az orosz újságíró Oroszországból való kimenekítésében kulcsszerepet vállaló Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders) főtitkára arról posztolt,

hogy Ovszjannyikova estére jobban lett, de továbbra is orvosi felügyelet alatt áll

 – írja a 444

 Marina Ovszjannyikova orosz televíziós újságíró borítóképe Twitter oldalán.

Ahogy arról beszámoltunk, Ovszjannyikova 2022 márciusában berontott az orosz állami televízió híradójába, és azt kiabálta, hogy „Vessenek véget a háborúnak! Mondjunk nemet a háborúra!”. Ekkor pénzbírságot kapott, és külföldre menekült. Júliusban azonban hazatért gyerekeiért. Majd

nyáron a Kremllel szemben a folyóparton egy plakátot tartott a magasba, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnököt gyilkosnak, az orosz katonákat pedig fasisztának nevezte, ezért pedig háziőrizetbe került. 

A nő azonban megszökött a lányával. Távollétében nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélték. 

Marina Ovszjannyikova és lánya végül Párizsban kötött ki. Az újságírónő idén februárban azt nyilatkozta, hogy nem érzi magát biztonságban, tart Putyin és az orosz titkosszolgálat bosszújától.

(Kiemelt képünkön: Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke. Fotó: Pavel BEDNYAKOV / POOL / AFP)